Gradering i Nidaros Taekwon-Do klubb 6. desember 2012

gradering-3-2012-12-06

Den 6. desember var det klart for årets siste gradering. Det var en liten og flott gjeng som etter høstens trening skulle se om innsatsen var verdig en ny grad. Rammen rundt eksamen var for så vidt kjent, og mange trippet smånervøst (andre trampet adskillig mer nervøst) rundt i Do-Jangen. Enkelte varmet lett opp, mens andre døyvet den verste nervøsiteten med panisk teorilesing, mye som vanlig altså. I midlertidig var eksaminator ny; Sabumnim Geir Olav Hågensli fra Oppdal skulle ikle denne rollen for første gang for våre elever, noe som muligens skapte litt ekstra spenning i salen.

Alle fikk teori til eksamen. Dette var litt uvant for noen, men vi synes at denne delen av eksamen gikk svært bra, flere regelrett imponerte. Når det kom til den praktiske gjennomføringen var resultatene noe varierende og kanskje litt under det elevene normalt presterer, men mange var nok litt mer nervøse enn vanlig så det får ta noe av skylda.

gradering-2-2012-12-06 gradering-1-2012-12-06

Her er vi allerede godt i gang, bildene er tatt under teoridelen av eksamen. 

 

Ved oppsummeringen etter eksamen trakk Hågensli blant annet fram viktigheten av å trene mye på spark og øve på variasjon i de teknikkene vi bruker i sparring, uavhengig om det er arrangert- eller frisparring. Samtidig understreket han betydningen av å vite hva de ulike teknikkene er til eller for, bare slik kan vi bli bedre utøvere og utvikle oss i Taekwon-do. Flere av elevene fikk spørsmål om dette under eksamen: ”Hva er det for en teknikk, og hva er den mot?” Vi som instruktører må hele tiden være påpasselige med at vi ikke lærer bort en teknikk uten å samtidig forklare hvordan den skal brukes.

 

Etter en interessant og lærerik eksamen (for både elever og instruktører) kunne alle iføre seg sine nye grader. Nå er det bare å trene mer, det er ikke lenge til neste gang og da må vi ha som mål å være enda bedre enn denne gangen.

 

Gratulerer til dere alle sammen!

 

gradering-3-2012-12-06
En fornøyd gjeng rett etter eksamen.

 

Assisterende instruktør

Kato B. Enoksen